O nama

Od septembra 2004. godine javnost Bosne i Hercegovine ima priliku gledati jedinstven medijski projekat nazvan "Naša realnost". Ova televizijska emisija je originalan pokušaj upotrebe medija u humane svrhe. Riječ je o emisiji koja se bavi teškim svekodnevnicama običnih, prosječnih ljudi, paralelno predstavljajući rad uspješnih privatnih poduzetnika stavljajući akcenat na njihovu humanost i solidarnost.

"Naša realnost" emituje životne priče ljudi, te pronalazi načine kako da se njihovi problemi riješe. Do sada smo posredovali u najrazličitijim vidovima pomoći: rješavanju stambenih pitanja, pomoći u liječenju, posredovanju u zapošljavanju, renoviranju i adaptaciji stambenih objekata, osiguravanju osnovnih životnih namirnica, pomoći u novcu, itd. Socijalno ugroženim sugrađanima nastojimo vratiti nadu i dostojanstvo, promijeniti život nabolje.

U toj misiji vodilja nam je iskrena želja da svojom aktivnošću pomognemo, te garancijom transparentnosti potičemo filantropiju pojedinaca i kompanija. Potpuno drugačija "Naša realnost" ne bavi se intrigama, korupcijama ili predstavljanjima kompanija u negativnom svjetlu. Naprotiv, nastojimo pokazati javnosti da u našoj zemlji ima i onih koji poštenim radom i trudom postižu uspjeh.

Ponosni smo na rad koji, skoro svakodnevno, rezultira konkretnim rezultatima. Kako nemamo stalnih izvora finansiranja, a namjera nam je da ova emisija postane samoodrživa, naš se tim bavi i marketinškom djelatnošću. U planu nam je organiziranje drugih aktivnosti koje bi medijski mogle biti interesantne (seminari, koncerti, revije i sl.), uz to da primarni cilj ostaje isti - povezivanje finansijski nestabilnih ljudi sa svima onima koji imaju sredstava i u mogućnosti su da donesu osmijeh na nečije lice.